Höstsalong 2

Välkomna till en spännande och intressant höstsalong. Juryn valde ut 17 av 106 konstnärer. 

Bild 2 Marie

Carin Elofsson

Carin Elofsson (2)

I tovad ull har jag som yrkesverksam i över 15 år skapat i tovad ull. Tovningen är en fascinerande teknik som ger nästan obegränsad möjlighet till fritt skapande. Jag tovar mest kläder; hattar, sjalar, jackor, klänningar, men också bilder och hemtextil. Oftast i kraftfulla färger, och i kombination med andre material, bl.a. siden. Det är en utmaning att skapa ett unikt konstverk som också fungerar som klädesplagg, vackert och funktionellt.

Lusten och färgglädje är det som driver mig. Och det präglar givetvis mina alster. Så allt är mönstrat och färgglatt.

Ann-Sofi Petterssson

Jag målar/tecknar i flera tekniker och blandar dem gärna: akvarell, pastell, tempera, akryl, grafit (blyerts), collage och screentryck. Stämningar och ljus i foton eller i verkligheten fascineras jag av och blandningen av teknikerna föder nya uttryck.

Sedan 1999 har jag målat med en grupp i Lund som kallas Stäppvargarna. Jag och min man Nils Holmquist har ett litet galleri på ön Ven i Öresund, där vi ställer ut egna och andras alster.

 

fullsizeoutput_666

Cecilia Fredriksson

Jag ägnar mig åt akvarellmåleri så ofta jag kan. Motiven är ofta hämtade från Söderslätt eller Centraleuropa. Min konstnärliga hemvist är Beddingestrand. Till vardags är jag verksam som etnolog och forskare vid Lunds universitet.

2016 var jag bland annat representerad på Nordiska Akvarellsällskapets jurybedömda utställning i på Annaborg i Hillerød, Danmark:

NORDIC WATERCOLOUR.

Cecilia Fredriksson, professor i etnologi med inriktning mot svensk detaljhandel och konsumtionskultur

Ulf Gyllenspetz

Namnlöst-3

Har alltid så långt jag kan minnas tecknat och målat och har äntligen fått mer tid till detta. Motiven var tidigare mest hämtade från den skånska naturen och en del porträtt. Har de senaste åren givit mer utrymme åt vad jag vill benämna som abstrakt-fantasy, fiction och kanske något åt det psychedeliska hållet. Det känns som jag någonstans har sett det jag målat, en sorts de'ja' vu, kanske från en dröm eller från de fantastiska drömlika landskap jag sett.

 

Helle Christensen Hjort

Egoverkstad

Sommarens arbete i trädgården finner sin väg långt in i min konst under vintertid på ett abstrakt sätt. Påminnelsen av växter, insekter och marken fäster sig på papper och tyger när det har färgats med växter, begravd i komposten eller i jorden. Mönster framträder som metaforer av liv och död, naturens cykel. Att fånga dessa mönster i vaxet och bygga nya lager av färg och kollagerade element är vad som appellerar till mig.

Ingrid Astbo

Jag älskar att arbeta i olika material. Mina idéer får styra val av teknik.
Just nu har måleriet tagit över. Både akvarell och akryl. Emellanåt blir det arbete i papper i 3-D, bl.a. artist books
Tidigare jobbade jag mer digitalt med gicléetryck. Då blev det mina foton och mina teckningar som dominerade min bildvärld.
Lera, gips och papier maché har varit mina material när jag vill uttrycka mig skulpturalt.

fullsizeoutput_668

Roy Andersen

fullsizeoutput_65f

Jag har numera hittat min nisch som naturfotograf med en speciell förkärlek för det lilla färgrika arkitektoniska i såväl den tropiska som den inhemska naturen.
Då jag alltid har varit äventyrslysten av mig och under mitt liv har rest till minst fyrtio olika länder har jag haft möjligheten att komma nära naturen och människorna runtom på jorden och på så vis vidga mina vyer.
När den digitala utvecklingen tog fart med nya kameror och tekniker väcktes mitt intresse för makrofotografering. Jag började fotografera blommor, insekter och annat smått i naturen.

Marie Ingmarsson

27758-7961273-shopw-3e1b80

Första mötet med silvret var år 2010 och kan beskrivas som kärlek vid första ögonkastet- bara ett par timmar efter kursstarten hörde hon sig själv fråga – hur blir man silversmed?
Redan som barn inspirerades Marie av det Bohuslänska havet och livet under havsytan, vilket tydligt kan ses i hennes smycken idag.
”Trassel elegant” som vi ser här i utställningen är inspirerad av hundarnas päls och struktur. Ena dagen lurvig och andra dagen slät efter trimningen, ett utseende i pälsen som kan förändra en hel hund

Åsa Jakobsson

Jag har ständigt bilder inuti huvudet, och då och då får jag ut dem i en form som är tillgänglig även för betraktare utifrån. Ibland speglar de verkligheten så som den uppfattas av andra. Oftare speglar de istället min egen verklighet, som ser lite annorlunda ut och inte alltid lyder under fysikens lagar utan bara begränsas av min egen fantasi...

Jag jobbar utifrån en idé, gör ofta en skiss, tar ett antal bilder som jag behöver till bildens olika delar, och slår sedan ihop dem i Photoshop. När bilden ser ut som jag vill jobbar jag mycket med ljus och färger för att skapa rätt stämning. Många av mina bilder innehåller tecknade delar, eftersom jag tycker att det ger ett stänk av surrealism som tilltalar mig.

fullsizeoutput_662