Annika Pramborn

Re:cykling med gummislangar

Aktuell utställning på Galleri Fågel
Konstrundan 2016

imgres-1För ca 20 år sedan använde jag cykelslang i blomsterarrangemang för första gången. Det har blivit några fler gånger under åren, men tillfällena har inte varit så många. När jag en dag med cykelslang, grova grenar och sirliga blomster stod och arbetade växte nya former och tankar upp om hur materialet kunde användas. Det resulterade i att jag provade göra smycken. Jag har under ett års tid fortsatt att experimentera och hittat mitt formspråk. Vet också att mina smycken håller. Jag använder även andra typer av gummi och kombinerar dem med pärlor, metalltråd, plast och gärna aluminium. Aluminium är en metall som väger lite och det gör att det går att göra lite större smycken. Aluminiumet missfärgas inte heller av gummit som silver gör.

Väskor är en annan produkt som jag har börjat använda återvunnit gummi till. Gummits form får jag underkasta mig och utnyttja i min design. På det viset blir varje väska unik i både form och ev dekoration.

Gummit är ett fantastiskt material och nya tankar föds hela tiden. Under senare tid har jag arbetat med föremål för trädgård och uterum. Som t ex vattenbad, lampskärmar, fat, sittdynor m m.