Om oss

Galleri Fågel

Vision
Vi är en arena för etablerade, nya och unga konstnärer/konsthantverkare att ställa ut sin konst. Vi vill föra vidare hantverkstraditionen till nya generationer och verka för en hållbar utveckling. Kultur är viktigt det binder samman människor. Galleri Fågel vill vara en mötesplats för kulturintresserade såväl lokalt som regionalt. Vi vill skapa möten mellan olika konsthantverkare/konstnärer för att främja nya uttryck.

Verksamhet
Konsthantverk – permanent utställning med föremål som har djupa rötter i traditionen är unika och har ett konstnärligt uttryck.

Måleri / skulptur – separata utställningar, Beddinge konstvecka, Konstrunda 2017 (påsk), Jurybedömd utställning.

Hantverk/slöjd – småskalig hantverksproduktion i de traditionella materialen

Workshops – prova på ett hantverk eller en specifik fördjupning.

Affärsidé
Vi vänder oss till alla ung som gammal som är konst – kulturintresserade. Försäljning av konstföremål i egen lokal (galleri) eller mässor mot provision. Arrangera workshops (kunskapsförmedling) inom olika hantverk.

Öppettider 2017
1 jan – 24 mars                 Stängt, Öppet efter överenskommelse.
                                           Ring 070-3027015
25 mars – 25 juni              Fre – söndag 11 – 17
14 april – 17 april              Fre – måndag 10 – 18
26 juni – 2 juli                   Hela veckan 11 – 17
5 juli – 3 sept                    Ons – söndag 11 – 17
8 sep – 23 dec                  Fre – söndag 11 – 17

Vårt mål är att ge dig en minnesvärd konstupplevelse. Vi vill att du upplever vårt galleri personligt och nära. Här kan man ta en liten fika och bläddra i någon bok från vår boklåda, titta på konst eller delta i något, musik-  litteratur- eller prova på evenemang.

Galleriet startade påsken 2015 och drivs av Pelle och Solveig Daun. Under 2017 kommer vi att göra ett 10-tal utställningar med nutida konst och konsthantverk. Vi finns i Beddingestrands gamla småskola.

Våra konsthantverkare skapar uttrycksfulla föremål där tanken, ögat, känslan och handen förenas. Konsthantverket representeras av några av Sveriges skickligaste hantverkare inom glas, keramik, smycken, trä, smide och textil. Vårt konsthantverk har djupa rötter i hantverkstraditionen. Allt är gjort för hand, exklusivt och unikt

.IMG_3451